Over YoungBusiness

ONS VERHAAL; WAT IS YOUNGBUSINESS?

Wij zijn Young Business, aangenaam. We vergelijken ons zelf graag met het streepje tussen Young en Business in onze domeinnaam. Aan de hand van onze toffe projecten voor échte opdrachtgevers krijgen mbo studenten de kans om zich breder of dieper dan de reguliere opleiding te ontwikkelen. Daarnaast helpen onze projecten de studenten ook met het verbreden van het netwerk en het opbouwen van een relevant cv. Hieronder kun je meer lezen over wat we doen, hoe we dat doen en waarom we dat eigenlijk doen.

WAAR GAAN WE DE STUDENTEN BIJ HELPEN?

Wij willen studenten helpen met het ontwikkelen van extra kennis en relevante vaardigheden aan de hand van projecten voor echte opdrachtgevers.

Wij zijn ontstaan vanuit een initiatief van het Florijn College. Het Florijn College is een mbo-college, met de focus op het economisch domein zoals dat zo mooi heet. Hier ontstond de behoefte om de student beter voor te bereiden op de economische beroepspraktijk, met name in de toekomst. Deze beroepspraktijk vraagt tegenwoordig dan ook meer ooit dat studenten een bredere set kennis hebben, die zij toe moeten kunnen passen in de praktijk. Dit kunnen vak- of beroepsgerelateerde vaardigheden zijn.

Wij willen als studenten-projectbureau een toegevoegde waarde hebben. Zowel naar het bedrijfsleven, maar ook zeker naar de mbo-studenten toe. Dit doen we aan de hand van projecten voor échte opdrachtgevers.

AAN DE SLAG BIJ YOUNGBUSINESS?

Ook deze periode hebben wij weer een aantal hele toffe projecten die van start gaan. Zo kun je je inschrijven voor een van onze online marketingprojecten of kun je aan de slag met het uitdenken en vormgeven van jouw eigen onderneming.

Lees meer over onze projecten

YOUNGBUSINESS: DE LINK TUSSEN STUDENTEN EN BEDRIJVEN

YoungBusiness voor studenten

Wij zijn altijd op zoek naar mbo-studenten die iets extra’s willen. Die naast de gewone opleiding graag meer zouden willen leren over. Nee, we zijn niet vergeten om die zin af te maken. Dit is vaak het beginpunt van een student, “Ik wil graag meer leren over…”. De studenten willen vaak meer leren dan wij denken. Daarom zijn wij er. Via onze toffe projecten proberen wij de studenten net dat beetje extra te leren, waardoor zij later een betere kans van slagen hebben op de arbeidsmarkt of het hbo. Met projecten voor echte opdrachtgevers helpen wij studenten om zich niet alleen verdiepend (binnen de eigen opleiding), maar ook verbredend (bijvoorbeeld in een vaardigheid die niet terugkomt in de opleiding) verder te ontwikkelen.

YoungBusiness voor bedrijven

Heel kort door de bocht gezegd laten we projecten die bedrijven bij ons aanleveren uitvoeren door een groepje studenten van verschillende mbo-opleidingen. Zoals gezegd doen we dit, omdat we hiermee de mbo-studenten verder willen helpen ontwikkelen. Vanuit de beroepspraktijk blijven vaak hele toffe projecten op de plank liggen. Of omdat deze niet genoeg omvatten voor een volledige stage, maar soms ook omdat het bedrijf de tijd, ruimte, kennis of begeleiding niet kan bieden. Ook dat is een van de redenen dat Young Business is ontstaan. Wij vinden het namelijk super jammer dat zulke toffe projecten niet worden uitgevoerd.

Wordt jij eigen baas of online eindbaas?

Meld je dan nu aan!