Onze studenten

DE STUDENTEN VAN YOUNGBUSINESS

YoungBusiness is een keuzedeel dat iedere student bij ROC West Brabant mag kiezen. Wij laten studenten uit alle jaargangen toe. Het maakt niet uit of je net komt kijken op school en in het 1e jaar zit, of dat je al in het 2de, 3de of zelfs 4de jaar zit. Daarnaast doe je een opleiding met minimaal niveau 3. Binnen YoungBusiness maak je als student vervolgens de keuze of je gaat voor ondernemen of online marketing. Op dit moment hebben wij studenten van allerlei opleidingen in huis.Bekijk hieronder een aantal verhalen van studenten die al gekozen hebben voor YoungBusiness.

DE PROJECTEN

Bij YoungBusiness werken we voor verschillende opdrachtgevers. Geïnteresseerd in de projecten die wij draaien?

Bekijk onze projecten

WAT VINDEN ONZE STUDENTEN VAN YOUNGBUSINESS

Bekijk hieronder de verhalen van studenten over hun tijd bij YoungBusiness

Lotte

YOUNGBUSINESS ONDERNEMEN

Young business is voor mij: innovatief, ondernemend, creatief en daadkrachtig. Doordat ik mezelf vaak verveelde op school en het nut van vakken niet inzag baalde ik vaak van mij keuze. Doordat YoungBusiness een traject aanbood wat de praktische aspecten van ondernemen onder de aandacht bracht begon ik weer uitdaging te vinden in wat ik deed. Dit jaar begin ik aan de bachelor Verloskunde in Antwerpen en als ik over 10 jaar mijn eigen praktijk heb, kan ik alle kennis die nodig is voor een eigen bedrijf meenemen van wat ik bij YoungBusiness heb geleerd.

EVERT

YOUNGBUSINESS ONDERNEMEN

In het 2e jaar van mijn opleiding ben ik begonnen met Young Business. De reden voor mij om hier voor te beginnen was het feit dat ik op zoek was naar een extra uitdaging en graag wilde ontdekken of ik meer met ondernemen zou willen doen.

Tijdens Young Business ben ik mijn eigen plan voor het opzetten van een onderneming in Personal Training en voedingsadvies gestart. Voor mij is Young Business heel leerzaam geweest doordat ik heb geleerd wat het inhoud om zelf te ondernemen en waar ik moet beginnen. Ondernemen lijkt voor veel misschien een ver van hun bed show, maar met een goed plan kun je iets heel moois neerzetten. Het belangrijkst is dat je niet te bang bent om het te proberen. Probeer zo veel mogelijk gebruik te maken van de kennis van andere. Als je een eenmanszaak start, betekend dat niet dat je het ook alleen moet doen!

JULIA

YOUNGBUSINESS ONLINE MARKETING

Young business vind ik een erg leuke organisatie. Ik heb het project online marketing gevolgd. Met dit project hebben wij een webpagina gebouwd voor een echte opdrachtgever, namelijk Volvo. We hebben dingen gedaan zoals de pagina ontwerpen, wervende teksten schrijven en afbeeldingen kiezen die op de pagina komen. Je doet dit in een groepje van 3 of 4, met veel variatie in waar je aan werkt. Je leert er veel van en het is handig om te weten hoe de markt online in zijn werk gaat (hoe je reclame maakt bijvoorbeeld). Dit kan ik later in mijn werk ook goed gebruiken. Ik raad YoungBusiness daarom ook aan als keuzedeel als je later een bedrijf wil starten of op als je op het gebied van (online)marketing wilt gaan werken. Young Business is een goede aanvulling op je vakkenpakket!

Enthousiast geworden over YoungBusiness?

Meld je dan nu aan!