Hoe start ik mijn eigen bedrijf?

Begin met het idee 

Het starten van een bedrijf begint met een idee. Je hebt bijvoorbeeld het idee om een kledinglijn of een eigen bakkerij te beginnen. Een goede manier om op een idee te komen is om een oplossing te bedenken voor een probleem, jouw oplossing is dan je idee. Dit is hoe de beste bedrijfsideeën ontstaan. Natuurlijk moet het ook iets zijn waar je passie ligt en waar je goed in bent, of erg goed in wilt worden. 

 Als je idee duidelijk is wil je je misschien gelijk inschrijven bij de Kamer van Koophandel, maar hier kan je nog wel even mee wachten, probeer je idee eerst helemaal uit te werkenWat ga je verkopen? Voor hoeveel ga je je product of dienst verkopen? Wat zijn de kosten? Wie is de doelgroep? Hoe ga je je product of dienst aanbieden aan je doelgroep? Wat zijn de activiteiten die je moet gaan uitvoeren en bij welke activiteiten heb je hulp nodig? Door dit te doen kom je er ook achter of je idee realistisch is. 

 

Bedenk een naam 

Heb je een goed idee? En denk je dat het kans van slagen heeft? Dan is het tijd om een naam te verzinnen Denk niet te makkelijk over en vraag jezelf af of het over een aantal jaar nog steeds een leuke en goede naam is. Check ook nog even of bij je naam een bijbehorende domeinnaam vrij is, dit kan je doen via SIDN. Daarna kan je gelijk je domeinnaam registreren en je inschrijven bij de Kamer van Koophandel.  

 

Tijd om echt te beginnen 

Nu gaat het echte werk beginnen. Je kunt het best beginnen met het maken van een bedrijfsplanIn je bedrijfsplan beschrijf je uitgebreid hoe jouw toekomstige bedrijf er uit gaat zien. Je vertelt wat je gaat doen, hoe je dat gaat bereiken en wie je daarvoor nodig hebt. Zie het als een routekaart voor je bedrijf. Maar, wat is een bedrijfsplan precies 

Door het schrijven van een bedrijfsplan zie je niets over het hoofd. Je controleert of je overal goed over na hebt gedacht. Een goed uitgewerkt bedrijfsplan is hiermee essentieel voor een succesvolle start van je eigen bedrijf. De ondernemer zelf, de onderneming, de markt, het marketingplan, en het financiële plan, komen voor in jouw bedrijfsplan.  

Welke stappen je verder moet ondernemen is grotendeels afhankelijk van wat voor bedrijf je start, maar alles begint bij het hebben van een goed plan!  

 

Maak je start bij Young Business 

Een goede voorbereiding is het halve werk. Voordat je kan starten is het belangrijk dat je goed weet wát en hóe je het wil gaan doen. Wij kunnen je helpen met het opzetten van een superieur bedrijfsplan. Hebben wij je enthousiast gemaakt en heb je een wil je je eigen bedrijf beginnen? Meld je dan nu aan voor het keuzedeel ondernemen. 

Meer weten over YoungBusiness?

Lees meer