De toekomst van e-Commerce

Laten we beginnen met de betekenis van e-Commerce. Wat is e-commerce eigenlijk?  E-commerce is de verzamelnaam van alle manieren waarop via het internet wordt gehandeld. Met name is dat de verkoop via webshops, waar we het nu over gaan hebben.

 

FEITEN OVER E-COMMERCE

21,8% van de wereldwijde bevolking zijn potentiële kopers

De wereldbevolking telt 7,7 miljard mensen, 1,7 miljard daarvan zijn dus potentiële kopers. Dit zal snel verhogen naar 2 miljard in 2021. Met zo’n enorm aantal kopers zijn er steeds meer bedrijven online gaan verkopen via een webshop. Maar door deze groei komt er dus ook meer concurrentie.

Mannen besteden meer geld aan online winkelen dan vrouwen

Gemiddeld besteden de mannen €200 per aankoop. Aan de andere kant geven vrouwen maar ongeveer €125 per aankoop uit.

85% van de mensen checkt de beoordelingen voordat ze een product kopen

De meeste shoppers zeggen dat een uitgebreide beschrijving van het product met een kwalitatieve foto beslissing enorm beïnvloed. Ze vergelijken prijzen van verschillende online winkels, en lezen de beoordelingen. Meer dan de helft van de online klanten geeft toe dat een goede beoordeling kan overhalen tot een aankoop.

 

VERWACHTINGEN VAN E-COMMERCE

Wereldwijde omzet naar de verwachting $4,4 triljoen in 2021.

Nieuwe onderzoeken voorspellen dat de wereldwijde online verkoop tegen 2021 flink gaat stijgen. Van $1,3 triljoen in 2014 tot $4,4 triljoen in 2021. China staat op 1 met de meeste online aankopen, op twee staat Amerika en het Verenigd Koninkrijk op drie. Nederland staat rond de 15e plek.

Meer mensen gaan shoppen via sociale media

De combinatie van sociale media en online winkelen zal veel populairder worden. Veel jongeren zoeken zelfs al naar producten die hen op sociale media aanspreken en naar reacties van anderen zodat ze een beter idee hebben wat ze kopen. Dit wordt Social Commerce genoemd en is een van de belangrijkste toekomstige e-commerce trends.

Meer aankopen via mobiel                         

Koop jij wel eens iets via je mobiel? Je bent namelijk lang niet de enige die dat doet. Ongeveer 40% van de online aankopen worden gedaan via mobiel, en dit aantal zal in de toekomst enorm toe nemen. Daarom is het handig om je nu al te focussen op het toepassen van mobiel commerce.

 

21,8% van de bevolking wereldwijd winkelt online en potentie is dus erg groot in e-commerce, ook kost het niet veel geld of tijd om een webshop te beginnen in vergelijking met een fysieke winkel. Dus waarom zou je zelf niet beginnen met online verkopen? Wil jij leren hoe je een goede webshop bouwt? Bij Young Business kan je een goede start maken, meld je aan bij het keuzedeel webshops bouwen!

Meer weten over YoungBusiness?

Lees meer